Sfeer en uitstraling

tttegels en keuzestress.....


Tegels zijn belangrijk voor het creëren van de juiste sfeer in uw interieur.


Kijk daarom eens naar onderstaande ideeën en tips en bedenk welke sfeer u in uw huis wilt creëren.

Modern en tijdloos

wit, grijs en zwart tinten

3 tijdloze kleuren die prima passen in een modern en tijdloos interieur.

U kunt kiezen voor gerectificeerde tegels. Deze tegels hebben strak gezaagde kanten en kunnen met een smalle voeg geplaatst worden. Zo krijgt u een strakke, moderne uitstraling.

U kunt  een accent geven door verschillende uitvoeringen met elkaar te combineren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan rechthoekige tegels gecombineerd met een hexagon uitvoering in dezelfde kleur.

Deze 3 basiskleuren kunt u makkelijk met allerlei kleuren combineren, denk daarbij b.v. aan accessoires in uw badkamer. Zo kunt u met een kleur toch een accent geven.

Deze serie Life van Castelvetro bekijken

Industriëel

stoer en robuust

Om deze uitstraling te creëren kunt u kiezen voor donkergrijze of zwarte kleuren.

Tegels met de uitstraling van beton voor op de vloer en op de wand.

Ook metallic-look tegels, zoals tegels met de uitstraling van roestplaten zijn zeer geschikt voor het creëren van een industriële uitstraling.

Vaak wordt gekozen voor tegels met een matte uitstraling.

Om warmte toe te voegen kunt u ervoor kiezen om deze materialen te combineren met hout.

Wilt u het niet te donker maken kunt u ervoor kiezen deze tegels te combineren met een lichte variant uit dezelfde serie op de wand.

Dit toilet in ons fotoboek bekijken

Landelijk

rustiek en warm

aardetinten en zandkleuren

Kleuren als crème, beige, bruin taupe passen goed in een landelijk interieur. Spierwit geeft vaak een te kille uitstraling.

Hout past ook heel goed bij een landelijke uitstraling. Denk aan meubels, maar denk ook aan keramische houtlook planken.

Met keramische natuursteen, die lijkt op vloeren uit bijvoorbeeld de keuken van een Engelse cottage, krijgt u ook de warme en landelijke uitstraling. Deze tegels hebben vaak getrommelde kanten om het effect van oude vloeren te benadrukken.

Deze badkamer in ons fotoboek bekijken

Design, Glamour en luxe

Hotel Chic

Hotel Chic is een term die tegenwoordig ook vaak gebruikt wordt. Denk daarbij aan tegels met een luxe, klassieke marmerlook of  tegels in diepe, warme kleuren. 

Kies 1 kleur en varieer dan binnen deze tint (ton-sur-ton). Of combineer matte tegels met glanzende tegels in dezelfde kleur. Het blijft dan rustig en het oogt chic. 

Bij deze basis zou u dan kunnen kiezen voor een accent in hout (bv. badmeubel), goud (bv. wandtegels of kranen), geborsteld staal of koper (kranen).  

Deze badkamer in ons fotoboek bekijken

Klassiek

tijdloos en chic

Keramische houtlook tegels in een klassiek visgraat patroon gelegd.

Natuursteenlook tegels met de uitstraling alsof ze uit een landhuis of villa komen, zoals marmerlook tegels met de kenmerkende aderstructuren of een leisteenlook met een licht reliëf.

Handvorm wandtegeltjes in bijvoorbeeld de afmeting 13x 13 cm die al eeuwenlang worden gemaakt en toegepast rondom een schouw of in een keuken.

Deze woonkamer in ons fotoboek bekijken

Scandinavisch

minimalistisch en rust

Een minimalistische en rustige uitstraling creëert u door te kiezen voor lichte en zachte kleuren en te combineren voor natuurlijk materialen. De lijnen zijn vaak strak en modern, maar vooral eenvoudig.

Probeer het licht en helder te houden. Naast wit kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor zachte natuurlijke tinten als lichtgrijs of zachtroze. Deze kleuren kunnen dan gecombineerd worden met lichte houtsoorten zoals beuken, essen of berkenhout of wit geverfde planken.

Kies voor genoeg opbergruimte om het rustige gevoel te houden en kies voor een paar accessoires, zoals planten of textiel in bijpassende kleuren.

Deze serie Aequa van Castelvetro bekijken

Speels en vrolijk

kleur en vorm

Houdt u van vrolijke kleuren? Geef uw fantasie de ruimte en maak iets aparts en eigens van een ruimte. Combineer kleuren en patronen voor een uniek resultaat.

Ga voor apart gevormde tegels in uw lievelingskleur. Denk daarbij aan hexagon tegels, maar ook driehoekige, arabesk of waaiervormige tegeltjes zijn een optie.

Speel met verschillende kleuren en patronen en breng een echte eyecatcher aan op een van de wanden.

Deze serie Journey van Keope bekijken

Mediterraan

warm en zonnig

Wilt u de warme mediterrane sfeer in huis brengen? 

Kijk eens naar onze handgevormde wandtegeltjes en patroontegels in allerlei prachtige, warme kleuren. In landen als Marokko, Spanje en Portugal worden deze tegeltjes al van oudsher volop toegepast.

Vloertegels in warme terracotta tinten met een versleten uitstraling passen ook helemaal bij deze uitstraling. 

Deze serie New York van Cir bekijken

Vintage en Retro

sfeer van vroeger

Kies voor tegels die al een versleten uitstraling hebben, alsof ze er al tijden liggen. Zo zijn er houtlook tegels met een versleten uitstraling met afgebladderde verf. Patroontegels alsof er al jaren overheen gewandeld is.

Denk eens aan patroontegels met een retro patroon uit de sixties of seventies als accent op een vloer of wand. Deze tegels zijn vaak goed te combineren met een landelijke, maar ook met een moderne uitstraling.

Kies ook voor kleine tegels, die passen bij het vintage gevoel.

Deze keuken in ons fotoboek bekijken

Tips / Denk ook eens na over.....

Kiest u voor glanzende of matte tegels? Dit kan bepalend zijn voor de uitstraling die u graag wilt bereiken. Beide varianten combineren is natuurlijk ook mogelijk. Glanzende tegels zorgen vaak voor een luxere uitstraling. Matte tegels zorgen vaak voor een stoerdere uitstraling.

Deze serie Atelier van Revoir Paris bekijken 

Tegels zijn er in bijna elke uitstraling; hout, allerlei natuursteensoorten, stoere betonlooktegels, tegels met een patroontje of in een bijzondere vorm. Zo is er voor iedere sfeer een passend materiaal. 

Deze collectie Concept van Castelvetro bekijken

Een collectie tegels bevat vaak tegels in allerlei formaten van kleine mozaïekjes, hexagon tegels tot grote formaten van bijvoorbeeld 120 x 120 of 60 x 120 cm. Zo kunt u met deze opties accenten aanbrengen en blijft het toch rustig door dezelfde uitstraling.

Deze serie Konkrete van Castelvetro bekijken

Plaatst u langwerpige wandtegels horizontaal of verticaal? Of combineert u deze 2 opties?

Een visgraat patroon geeft een klassiek, maar ook eigentijds effect.

Meer mogelijke legpatronen bekijken  

Deze serie Atelier van Revoir Paris bekijken

In welk patroon plaatst u de tegels of combineert u dezelfde tegels in verschillende kleuren met elkaar? 

Meer mogelijke legpatronen bekijken

Deze serie Magical3 van Equipe bekijken

Laat de vloertegels doorlopen van de vloer op (een deel van) de wand in een toilet of badkamer. Dit kan in dezelfde afmeting, maar u kunt ook kiezen voor een andere afmeting op de wand.

Deze serie Konkrete van Castelvetro bekijken

Kiest u bewust voor een gerectificeerde tegels? De kanten van deze tegels zijn strak gezaagd, zodat de voegen tussen de tegels smal kunnen zijn. Dit geeft een strakke en moderne uitstraling. 

Of kiest u voor getrommelde kanten wat een meer landelijke uitstraling geeft, zoals op de getoonde foto.

Deze getrommelde serie Loire van Coem bekijken

Denkt u er ook eens over om uw keramische binnen-tegels door te leggen op uw terras. Zo krijgt u een prachtig geheel alsof uw vloer doorloopt van binnen naar buiten.

Er zijn verschillende series die hun binnen-tegels ook maken in 2 cm dik speciaal voor buiten. Deze terrastegels hebben een anti-slip laag, ook wel aangeduid met een R-waarde van 11 of 12.

Deze serie houtlook terrastegels Aequa van Castelvetro bekijken

Denk ook aan de ruimte waarin deze tegels komen. Is het een kleine donkere ruimte, dan kunt u kiezen voor lichte tegels. 

U kunt er ook juist voor kiezen dat knusse en donkere te benadrukken en na te denken over de verlichting.Neem ook een kijkje in ons fotoboek voor meer inspiratie